Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Μια ωραία εκδήλωση που "γέννησε" την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Συλλόγου μας

Με τη συμμετοχή πολλών συναδελφισσών και (λίγων δυστυχώς) συναδέλφων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μάρτη η εκδήλωση του Συλλόγου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εισηγήτρια, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Αλεξάνδρα Μητσιάλη διαπραγματεύθηκε με ένα πρωτότυπο τρόπο το θέμα της θέσης της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο και της βίας, πραγματικής και συμβολικής που διαχρονικά δέχεται. Δίνοντας μάλιστα βιωματικό χαρακτήρα στην παρουσίασή της προκάλεσε πολύ θετική εντύπωση σε όλες και όλους όσες/ους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Αυτό φάνηκε άλλωστε έμπρακτα στο τέλος της εκδήλωσης και στην προθυμία με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση του Διοικ. Συμβουλίου για τη συγκρότηση Πολιτιστικής Επιτροπής στο Σύλλογο μας.

Η Πολιτιστική Επιτροπή είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και το περιεχόμενο της δράσης της καθορίζεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Ως πρώτη δράση της καθορίστηκε (μετά και από πρόταση της εισηγήτριας της εκδήλωσης) η λειτουργία της ομάδας «Λογοτεχνικές Διαδρομές». Πιο συγκεκριμένα προτείνεται η ανάγνωση του βιβλίου  "Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου" της Μιριέλ Μπαρμπερί (εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες»), η διαπραγμάτευση του οποίου θα γίνει σε συναντήσεις που θα καθοριστούν από την ομάδα μετά το Πάσχα.

Δηλώσεις συμμετοχής στη θεματική ομάδα «Λογοτεχνικές Διαδρομές» και γενικότερα δηλώσεις ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση-οργάνωση και άλλων ομάδων/δράσεων στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου!




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται σε όλους και όλες 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

                                                                        Για το Δ.Σ.
               Ο πρόεδρος                                                            Η γεν. γραμματέας

            Ηλίας Σμήλιος                                                                   Σοφία Καρασαρλίδου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...