Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Kινητοποιήσεις στις 14-1 ενάντια στο προσοντολόγιο

Αμπελόκηποι, 12/01/2019

Συνάδελφοι/ισσες,
Την Παρασκευή 11/1 δώσαμε την πρώτη μάχη με τις μαζικές μας συγκεντρώσεις και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο “προσοντολόγιο”, που οδηγεί αναπληρωτές- αδιόριστους εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της ανακύκλωσης της ανεργίας. Επιπλέον ανοίγει τον δρόμο για ένα δια βίου κυνήγι αγοράς “προσόντων” για να εξασφαλίσει κανείς μια θέση εργασίας, κυρίως μερικής απασχόλησης, καθώς μόνιμοι διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση με τη συνέχιση της εφαρμογής των μνημονίων και τα τεράστια πλεονάσματα μέχρι το 2060, ακόμη κι αν γίνονται, θα είναι με το σταγονόμετρο.

Την μαζική διαδήλωση των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση την αντιμετώπισε με Ματ, χημικά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφισσας, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και βουλευτή. Την απαράδεκτη καταστολή που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει καμιά “καταδίκη” υπουργών της κυβέρνησης και καμιά μετάθεση των πολιτικών της ευθυνών.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Όλοι και όλες την:

-Δευτέρα 14/1, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ & ΟΛΜΕ - ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
-στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα. Αναχώρηση λεωφορείων που ναυλώνουν Σ.Ε.Π.Ε.-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 6.00π.μ., άγαλμα Βενιζέλου- Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5μ.μ. της Κυριακής  13/1 στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

-Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, 12.30μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

-Συνέλευση συλλογικοτήτων της εκπαίδευσης αμέσως μετά τη λήξη της πορείας, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να συζητήσουμε την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα ενάντια στο “προσοντολόγιο”.
                                Για το Δ.Σ.                                  
            Η πρόεδρος                                               Ο γεν. γραμματέας                                           

        Σοφία Καρασαρλίδου                                          Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...