Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ψήφισμα Συμπαράστασης στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό της Σάμου που μηνύθηκε γιατί υποστήριξε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στη μόρφωση


Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε αναπληρώτρια συναδέλφισσά μας, που στοχοποιείται επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας, με την αδιανόητη απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ!
Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από την εκπαίδευση  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό κίνημα, τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου, δεν μας τρομάζουν. Θα σταθούμε δίπλα και θα υπερασπιστούμε τους εκπαιδευτικούς που στέκονται με συνέπεια στο πλευρό των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που υποστηρίζουν αντιρατσιστικές πρακτικές και πρακτικές ένταξης μέσα στις σχολικές τάξεις, κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και η απουσία υποδομών.
Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές.
Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς, να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στους πραγματικούς ένοχους αυτής της κατάστασης!
Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή ενάντια στη συναδέλφισσα.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νησιού, τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα. Καλούμε το ίδιο να πράξει και η ΔΟΕ με νομική και οικονομική κάλυψη.
Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...