Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

από ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

(25-1-21)

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή νηπιαγωγών και άλλων εκπαιδευτικών της περιοχής, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 25/1/2021 παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου των Νηπιαγωγείων με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή.

Στη συζήτηση με τον Διευθυντή Π.Ε. καταθέσαμε τις απόψεις των Σωματείων μας και της Ομοσπονδίας για αυτή την παντελώς αναιτιολόγητη, αντιπαιδαγωγική αλλά και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία υπουργική εγκύκλιο, καθώς θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο συνωστισμό κατά την αποχώρηση των μαθητ(ρι)ών. Τονίσαμε παραπέρα ότι δεν θα ανεχθούμε αυτή την νέα (μετά από εκείνη του 2017) επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών, των εκπαιδευτικών με το μεγαλύτερο ωράριο σήμερα σε όλη την εκπαίδευση (και μάλιστα χωρίς διαλείμματα και επιφορτισμένων με μια σειρά άλλες υποχρεώσεις).

Ζητήσαμε από τον Δ/ντή Π.Ε. να μεταβιβάσει στο Υ.ΠΑΙ.Θ. τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για άμεση απόσυρση της υπουργικής εγκυκλίου καθώς και τη μη άσκηση καμιάς πίεσης από την πλευρά της Δ/νσης για εφαρμογή του νέου ωραρίου αλλά λειτουργία των Νηπιαγωγείων στη βάση των παντελώς νόμιμων αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων τον Σεπτέμβρη του 2020 και στις 8/1/2021.

Ο Διευθυντής Π.Ε. απαντώντας, δήλωσε ότι θα διαβιβάσει στο Υ.ΠΑΙ.Θ. ότι η τροποποίηση του ωραρίου δεν εξυπηρετεί τίποτα σε ότι αφορά την πανδημία αλλά αντίθετα δυσκολεύει την εύρυθμη λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Οι Σ.Ε.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις που με απόλυτα νόμιμο τρόπο έχουν πάρει στις συνεδριάσεις του Σεπτέμβρη και στις 8/1 για τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας (αριθμός παιδιών, τμημάτων και εισόδων, διαδοχική αποχώρηση με όμορα και συστεγαζόμενα σχολεία, μεταφορά παιδιών σε άλλες περιοχές με λεωφορεία κλπ.)

Τα Διοικητικά Συμβούλια

των ΣΤ΄, Ζ΄, Η΄, Λαγκαδά και Υπαίθρου Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...