Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Πέμπτη 23/1/2020, 1.30μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου: Νέα κινητοποίηση ενάντια στην εξίσωση τίτλων κολεγίων με πανεπιστημιακά πτυχία


Με μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις απάντησαν την Τρίτη 21/1 οι εκπαιδευτικοί (καθώς και οι φοιτητές) στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για έμμεση ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, μέσω της εξίσωσης των τίτλων των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία των εκπαιδευτικών καθώς και την τιμωρητική διάταξη για 3ετία αποκλεισμού στους εκπαιδευτικούς που δεν αποδέχονται το διορισμό.
Η ψήφιση των συγκεκριμένων άρθρων του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου για την αξιολόγηση-ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ αναβλήθηκε για την Πέμπτη Ιανουαρίου, ημέρα καtά την οποία καλούν σε νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ).
Το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Θεσ/νίκης καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε νέα κινητοποίηση, την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου,  Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 1.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού και 2 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου-ολοήμερου).
Να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία των εκπαιδευτικών
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση του Προσοντολογίου των απολύσεων - Μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία!
Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση! Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο!
Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθός και ζωή μ’ αξιοπρέπεια για όλους/ες!
Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!
Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
  
 Η πρόεδρος                                  Ο γεν. γραμματέας     

           Δέσποινα Σαββίδου                               Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...