Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

 


Tο Δ.Σ. του Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης   «ο Φίλιππος»   εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Συλλόγου μας και Δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και στον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 οδηγούνται για άλλη μια φορά σε δίκη, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας.

Την ημέρα αυτή εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσαν οι δύο αγωνιστές για την απόφαση του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων τον Ιούνιο του 2022, με την οποία καταδικάστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή(!) επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ που έγινε τον Ιούνιο του 2017, για σωθούν δυο σπίτια  λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των funds.  Χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη όχι μόνο την ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία αποδομήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο, αλλά ούτε καν τον ίδιο τον νόμο, εισαγγελέας και δικαστική έδρα στήριξαν την καταδικαστική απόφαση σε ένα απόλυτα σαθρό κατηγορητήριο, αγνοώντας το ότι δεν υπήρξε «συναγωνισμός» αφού δεν εμφανίστηκε κανείς για να διεκδικήσει τα πλειστηριαζόμενα σπίτια, ούτε και «παράνομη βία» με βάση τη μαρτυρία του αστυνομικού, μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο!

Αυτό που στην πραγματικότητα δικάστηκε δεν είναι οι δύο αγωνιστές του κινήματος αλλά η ίδια η συλλογική αντίσταση και δράση και γενικά η δυνατότητα κοινωνικοπολιτικής διαμαρτυρίας, καθιστώντας έτσι ολοφάνερο τον πολιτικό χαρακτήρα τόσο της καταδίκης όσο και της νέας δίκης που εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα άκρατου αυταρχισμού και σκληρής καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Είναι στοιχεία μιας εδώ και χρόνια εξελισσόμενης επιχείρησης εκφοβισμού και φίμωσης του λαού, προκειμένου να αποδεχθεί ως μονόδρομο την κοινωνική βαρβαρότητα, να μάθει να ζει μια ζωή σε δόσεις, στην οποία την μια θα σου λείπει η δουλειά και το ψωμί, την άλλη θα σου αμφισβητούν την πρόσβαση σε υγεία και παιδεία και την τρίτη θα σ’ αφήνουν χωρίς στέγη, μέχρι να εμπεδώσεις πλήρως και αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες μιας ακόμη κρίσης, που όσοι τη δημιούργησαν πλουτίζουν, ενώ ο λαός εξαθλιώνεται. Γι αυτό και η δίκη τους αφορά όλη την κοινωνία, κάθε άνθρωπο που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ειδικά σήμερα που, μετά από μια μακρά περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, βλέπουμε τους πλειστηριασμοί και τις εξώσεις να πολλαπλασιάζονται σε φτωχογειτονιές, πόλεις και χωριά από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Το Δ.Σ. του Ζ’ ΣΕΠΕ θεωρεί απαράδεκτο να σύρονται στα δικαστήρια και να καταδικάζονται όσοι υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία, όταν έχουν πλήρη ασυλία όσοι κατακλέβουν το λαϊκό εισόδημα, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια και λυμαίνονται τα δημόσια αγαθά όπως και τα κοράκια των τραπεζών και των funds που ξεσπιτώνουν τον λαό για ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους. Ζητούμε την άμεση αθώωση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη και την πλήρη απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και απαιτούμε την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς από το 2015 μέχρι σήμερα, την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των λαϊκών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και (πρώην) ΔΕΚΟ.

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!

Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό!

 

                               Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

    

 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε.-Θ., την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων



Μετά από ένα καλοκαίρι χωρίς ανάπαυλα στις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, γυρίσαμε όλοι και όλες σε σχολεία με πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που αφήσαμε.

Ήδη μέσα στο καλοκαίρι (και ειδικά μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας που δικαιώνει τους/τις νεοδιόριστους/ες της ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής που ζητούσαν μονιμοποίηση χωρίς αξιολόγηση, όπως πριν λίγες μέρες δικαιώθηκαν και αυτοί/ες της Α΄ Αθήνας) είχαμε μια σειρά από κινητοποιήσεις που συνεχίστηκαν και εντάθηκαν από τις αρχές της σχολικής χρονιάς με την προσθήκη και των προβλημάτων από τις συγχωνεύσεις και τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών (παράλληλη στήριξη, ολοήμερα αλλά και πρωινά τμήματα), τη κατάργηση της ενισχυτικής καθώς και την οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στα σχολεία. Δίπλα σ’ όλα τα παραπάνω η καθήλωση των μισθών μας, η τεράστια ακρίβεια, η αμφισβήτηση των βασικών κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως η υγεία κ.ά. δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που καθιστούν μονόδρομο για το εργατικό και λαϊκό κίνημα τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε Έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΣΕΥΣΗ Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. για να συζητήσουμε τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ και το ΔΥΝΑΜΩΜΑ του ΑΓΩΝΑ:

>     Για τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ,

> ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και τα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο

>    για ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΖΩΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

>     ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, τα ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε Δημοτικά Σχολεία και νηπιαγωγεία

 

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων και εξ αναβολής λόγω μη απαρτίας, την

Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη ‘24, 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

             Η πρόεδρος                                                       Ο γεν. γραμματέας     

 

                           Δέσποινα Σαββίδου                                                                Ηλίας Σμήλιος 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους εκπαιδευτικούς της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης που αγωνίζονται εναντία στην κατηγοριοποίηση/αποδόμηση του δημόσιου σχολείου





Το Υπουργείο Παιδείας, καθώς τέσσερα χρόνια τώρα δεν κατάφερε να επιβάλει την αξιολόγηση και  να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική καταφεύγει σε απαράδεκτες αυταρχικές ενέργειες. Οι απειλές και η προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών από τη διοίκηση της εκπαίδευσης δείχνουν να μην έχουν τελειωμό. Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μαζί με όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους απαντάμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν γινόμαστε συνένοχοι στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στο τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών!

Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία  κάλεσε εκπαιδευτικούς να δώσουν εξηγήσεις, γιατί συμμετείχαν στην Απεργία – Αποχή από τους μέντορες-συντονιστές! Η απαράδεκτη ενέργειά της είναι ενταγμένη στα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ για ποινικοποίηση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος με δικαστικές προσφυγές κατά της απεργίας-αποχής και τώρα διοικητικές διώξεις εκπαιδευτικών.  Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του Διευθυντή του Σχολείου, που κατήγγειλε τους συναδέλφους, γιατί ακολούθησαν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και το κάλεσμα της ΕΛΜΕ τους να απέχουν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Η στάση και των δύο είναι καταδικαστέα από όλο τον κλάδο,  εναντίον του οποίου στρέφονται με τη συμπεριφορά τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η περίοδος που εκδηλώνονται οι αυταρχικές αυτές πρακτικές. Στοχεύουν να ανακόψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου που εκδηλώνονται με τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.  Η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου και συγκεκριμένα η άρνηση ορισμού και αποδοχής των μεντόρων και συντονιστών εντάσσεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις επιλογές και τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για ένα σχολείο με σκληρά ταξικά πλαίσια εξετάσεων (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε. Εθνικό Απολυτήριο, εξετάσεις τύπου PISA κ.ά.), ένα σχολείο για λίγους και όχι για όλα τα  παιδιά. Το εκπαιδευτικό κίνημα απορρίπτει  τους μέντορες και συντονιστές, που συνδέονται με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών μας, τους/τις οποίους/ες και εκβιάζουν για να συναινέσουν στην εφαρμογή της αξιολόγησης, αντί  της αυτοδίκαιης μονιμοποίησής τους με τη συμπλήρωση της διετίας, όπως προβλέπεται και από πρόσφατη δικαστική απόφαση (1510/2024 - Διοικητικό Εφετείου Αθηνών).

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε αυτοί που κρατάμε όρθια τα σχολεία, παρά τα εμπόδια που βάζει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης (συγχωνεύσεις, υπεράριθμα τμήματα, ακατάλληλα κτίρια, υποχρηματοδότηση κ.ά.), είμαστε αυτοί που με μάθε μέσο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην κάλυψη μορφωτικών αναγκών των μαθητ(ρι)ών μας και στην υπεράσπιση μορφωτικών δικαιωμάτων τους.  Δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά να υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο! Η δική μας δύναμη είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση στα σωματεία μας. Για το δικαίωμα στην απεργία άλλωστε έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε, υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης.

    

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης ζητά την παύση κάθε δίωξης σε βάρος των εκπαιδευτικών, μελών της Δ’  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες με όλες μας τις δυνάμεις και στεκόμαστε, με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, στο πλάι κάθε εκπαιδευτικού που απειλείται ή διώκεται!

 

Στηρίζουμε τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών και δεν θα επιτρέψουμε να διωχθεί κανένας απεργός! Κανένας/μία μόνος/η απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του υπουργείου και της διοίκησης!

 

Στηρίζουμε και καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών Σωματείων, την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 2μ.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44). 

 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

 


Συνάδελφοι/ισσες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης, που εκλέχθηκε από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές στις 5 Ιουνίου 2024, στην τρίτη συνεδρίασή του, την Πέμπτη  12/9/2024 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΙΝΗΤΟ

E-MAIL

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σαββίδου Δέσποινα

694 473 4044

desavvidou@gmail.com

3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων

ΑΝΤΙ-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μουταφίδου Ελένη

697 232 8085

elenimou555@gmail.com

1ο Δ.Σ. Μενεμένης

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σμήλιος Ηλίας

693 291 3799

ismilios@gmail.com

 

12ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων

ΤΑΜΙΑΣ

Τσοντάκη Μαρίνα

697 228 1661

mtsodaki@gmail.com

12ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων

ΜΕΛΟΣ

Πατσόγλου Σάββας

697 338 3879

savvaspatsoglou@gmail.com

18ο Δ.Σ. Σταυρούπολης

ΜΕΛΟΣ

Καρασαρλίδου Σοφία

699 729 2081

karlas64@hotmail.com

3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων

ΜΕΛΟΣ

Αναστασιάδης Χρήστος

697 390 0007

2016anastasi@gmail.com

6ο Δ.Σ. Σταυρούπολης


Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

         Η πρόεδρος                             Ο γεν. γραμματέας 

   

Δέσποινα Σαββίδου                       Ηλίας Σμήλιος


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

  T ο Δ.Σ. του Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης    «ο Φίλιππος»    εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο , γραμματέα ...