Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους εκπαιδευτικούς της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης που αγωνίζονται εναντία στην κατηγοριοποίηση/αποδόμηση του δημόσιου σχολείου





Το Υπουργείο Παιδείας, καθώς τέσσερα χρόνια τώρα δεν κατάφερε να επιβάλει την αξιολόγηση και  να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική καταφεύγει σε απαράδεκτες αυταρχικές ενέργειες. Οι απειλές και η προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών από τη διοίκηση της εκπαίδευσης δείχνουν να μην έχουν τελειωμό. Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μαζί με όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους απαντάμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν γινόμαστε συνένοχοι στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στο τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών!

Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία  κάλεσε εκπαιδευτικούς να δώσουν εξηγήσεις, γιατί συμμετείχαν στην Απεργία – Αποχή από τους μέντορες-συντονιστές! Η απαράδεκτη ενέργειά της είναι ενταγμένη στα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ για ποινικοποίηση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος με δικαστικές προσφυγές κατά της απεργίας-αποχής και τώρα διοικητικές διώξεις εκπαιδευτικών.  Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του Διευθυντή του Σχολείου, που κατήγγειλε τους συναδέλφους, γιατί ακολούθησαν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και το κάλεσμα της ΕΛΜΕ τους να απέχουν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Η στάση και των δύο είναι καταδικαστέα από όλο τον κλάδο,  εναντίον του οποίου στρέφονται με τη συμπεριφορά τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η περίοδος που εκδηλώνονται οι αυταρχικές αυτές πρακτικές. Στοχεύουν να ανακόψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου που εκδηλώνονται με τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.  Η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου και συγκεκριμένα η άρνηση ορισμού και αποδοχής των μεντόρων και συντονιστών εντάσσεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις επιλογές και τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για ένα σχολείο με σκληρά ταξικά πλαίσια εξετάσεων (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε. Εθνικό Απολυτήριο, εξετάσεις τύπου PISA κ.ά.), ένα σχολείο για λίγους και όχι για όλα τα  παιδιά. Το εκπαιδευτικό κίνημα απορρίπτει  τους μέντορες και συντονιστές, που συνδέονται με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών μας, τους/τις οποίους/ες και εκβιάζουν για να συναινέσουν στην εφαρμογή της αξιολόγησης, αντί  της αυτοδίκαιης μονιμοποίησής τους με τη συμπλήρωση της διετίας, όπως προβλέπεται και από πρόσφατη δικαστική απόφαση (1510/2024 - Διοικητικό Εφετείου Αθηνών).

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε αυτοί που κρατάμε όρθια τα σχολεία, παρά τα εμπόδια που βάζει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης (συγχωνεύσεις, υπεράριθμα τμήματα, ακατάλληλα κτίρια, υποχρηματοδότηση κ.ά.), είμαστε αυτοί που με μάθε μέσο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην κάλυψη μορφωτικών αναγκών των μαθητ(ρι)ών μας και στην υπεράσπιση μορφωτικών δικαιωμάτων τους.  Δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά να υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο! Η δική μας δύναμη είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση στα σωματεία μας. Για το δικαίωμα στην απεργία άλλωστε έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε, υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης.

    

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης ζητά την παύση κάθε δίωξης σε βάρος των εκπαιδευτικών, μελών της Δ’  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες με όλες μας τις δυνάμεις και στεκόμαστε, με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, στο πλάι κάθε εκπαιδευτικού που απειλείται ή διώκεται!

 

Στηρίζουμε τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών και δεν θα επιτρέψουμε να διωχθεί κανένας απεργός! Κανένας/μία μόνος/η απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του υπουργείου και της διοίκησης!

 

Στηρίζουμε και καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών Σωματείων, την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 2μ.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44). 

 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

  T ο Δ.Σ. του Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης    «ο Φίλιππος»    εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο , γραμματέα ...