Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε.-Θ., την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων



Μετά από ένα καλοκαίρι χωρίς ανάπαυλα στις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, γυρίσαμε όλοι και όλες σε σχολεία με πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που αφήσαμε.

Ήδη μέσα στο καλοκαίρι (και ειδικά μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας που δικαιώνει τους/τις νεοδιόριστους/ες της ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής που ζητούσαν μονιμοποίηση χωρίς αξιολόγηση, όπως πριν λίγες μέρες δικαιώθηκαν και αυτοί/ες της Α΄ Αθήνας) είχαμε μια σειρά από κινητοποιήσεις που συνεχίστηκαν και εντάθηκαν από τις αρχές της σχολικής χρονιάς με την προσθήκη και των προβλημάτων από τις συγχωνεύσεις και τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών (παράλληλη στήριξη, ολοήμερα αλλά και πρωινά τμήματα), τη κατάργηση της ενισχυτικής καθώς και την οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στα σχολεία. Δίπλα σ’ όλα τα παραπάνω η καθήλωση των μισθών μας, η τεράστια ακρίβεια, η αμφισβήτηση των βασικών κοινωνικών μας δικαιωμάτων όπως η υγεία κ.ά. δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που καθιστούν μονόδρομο για το εργατικό και λαϊκό κίνημα τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε Έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΣΕΥΣΗ Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. για να συζητήσουμε τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ και το ΔΥΝΑΜΩΜΑ του ΑΓΩΝΑ:

>     Για τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ,

> ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και τα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο

>    για ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΖΩΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

>     ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, τα ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε Δημοτικά Σχολεία και νηπιαγωγεία

 

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων και εξ αναβολής λόγω μη απαρτίας, την

Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη ‘24, 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

             Η πρόεδρος                                                       Ο γεν. γραμματέας     

 

                           Δέσποινα Σαββίδου                                                                Ηλίας Σμήλιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

  T ο Δ.Σ. του Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης    «ο Φίλιππος»    εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο , γραμματέα ...