Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΟΧΙ στην αύξηση του ωραρίου και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών

                                                Αμπελόκηποι, 31/1/2018
Εγκύκλιος για 30ωρη παραμονή στο σχολείο

Στάλθηκε σήμερα στα σχολεία μας εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία φαίνεται να ορίζεται ως υποχρεωτική η 30ωρη παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο. Μετά και από τη σημερινή συγκέντρωση και επαφή των Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. της Κεντρ. Μακεδονίας με κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ως πρώτη ενημέρωση επισημαίνουμε:
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με αυτήν την ίδια τη διάταξη που πρόσφατα (με το αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο) ψηφίστηκε και αναφέρεται στην παραμονή στο σχολείο για συγκεκριμένες εργασίες που ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς εντός του 30ωρου. Υπό την έννοια αυτή η εγκύκλιος δεν έρχεται να εφαρμόσει αλλά να παρερμηνεύσει επί το δυσμενέστερο και να παραβιάσει τελικά το νόμο, δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο (και να καταργήσει την αντιεκπαιδευτική νομοθετική διάταξη).
Καλούμε ταυτόχρονα τους διευθυντές των Σχολείων και της Δ/νσης Π.Ε. να μην πιέζουν για την εφαρμογή μιας παράνομης εγκυκλίου και τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόζουν καμιά εντολή που επιβάλλει 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο αλλά να συνεχίσουν να λειτουργούν στη βάση των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.
Τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας και η νομική σύμβουλος θα τοποθετηθούμε αναλυτικότερα επί του θέματος στις επόμενες ημέρες και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
                                  Για το Δ.Σ.
   Ο πρόεδρος                        Η γεν. γραμματέας

            Ηλίας Σμήλιος                          Σοφία  Καρασαρλίδου     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...