Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Σύλλογοι Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης: ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

    

Οι σύλλογοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, αφού τονίσαμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από το Νοέμβριο στην πρώτη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων covid19, τονίσαμε επίσης την ανάγκη συμπερίληψης των Ειδικών σχολείων στην αναστολή λειτουργίας επισημαίνοντας την επικίνδυνη τακτική της κυβέρνησης με τη συνεχιζόμενη λειτουργία τους.

    Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 4/3/2021, αγνπώντας για άλλη μια φορά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό οι οποίοι εργάζονται στα Ειδικά σχολεία και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά με ΜΜΜ. 

    Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προστατευτούν σε καμία περίπτωση στα ειδικά σχολεία,  ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών και των μέτρων προστασίας τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά. Ο κίνδυνος διασποράς λόγω των μεταλλάξεων καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος στα Ειδικά σχολεία, στα οποία οι μαθητές δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστή χρήση μάσκας. 

    Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής μαθητή που φοιτούσε σε Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω COVID-19. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την οικογένειά του, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του, που θρηνούν το χαμό ενός νεαρού παιδιού, του δικού τους παιδιού.

    Η τραγική είδηση μας βρίσκει σε μια χρονική στιγμή που η Αττική καθώς και άλλοι νομοί μαστίζονται ανελέητα από την πανδημία, με αύξηση νέων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ οι κλίνες εντατικής θεραπείας έχουν εξαντληθεί. Μας βρίσκει σε μια στιγμή που τα Ειδικά Σχολεία παρουσιάζουν πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων και αντίστοιχο ποσοστό αναστολής λειτουργίας σε σύγκριση με τα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης. Τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, παρά τις κραυγές απελπισίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ  και γονέων . Ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό αργεί δραματικά και δεν θα έχει ξεκινήσει τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. Ενώ ο εμβολιασμός του προσωπικού των Ειδικών Σχολείων προταιρεοποιήθηκε, η διαδικασία έχει παγώσει στη δήλωση συμμετοχής, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση.

Συνάδελφοι μας νοσούν, μαθητές μας νοσούν και βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Το επιχείρημα περί προστασίας των μαθητών για ψυχολογικούς λόγους δεν ισχύει, όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο μέχρι τώρα για τους μαθητές με αντίστοιχες δυσκολίες, οι οποίοι φοιτούν σε γενικά σχολεία με παράλληλη στήριξη και υποστήριξη από εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ και νοσηλευτές. Παιδιά και έφηβοι που φοιτούν σε γενικά σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις λόγω του εγκλεισμού. 

Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας για τις ανθρώπινες ζωές πρέπει να σταματήσει τώρα!

  • Διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία τόσο των μαθητών των ΣΜΕΑΕ, όσο και των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Και στην τρέχουσα συγκυρία που η επιδημιολογική κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής και επικίνδυνη για όλους/ες, ενώ η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ, όπως και όλων των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών τη επικράτειας, μέχρι να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στο δημόσιο σύστημα υγείας και την εκπαίδευση και να ανοίξουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τρίτη 9/3/2021 και τους τοπικούς ΣΕΠΕ με επιπλέον τρίωρη διευκολυντική να καλύψουν τους συναδέλφους που επιθυμούν να παραστούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας,  στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.
  • Καλούμε τους συλλόγους ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σε παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα covid19, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Τρίτη 9-3-2021, στις 12 το μεσημέρι.

 

Εργαζόμενοι και μαθητές, δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Μαζί με τους με τους γονείς απαιτούμε:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Μέτρα    τώρα ΚΑΙ για τα Ειδικά Σχολεία πριν είναι αργά!

 

Τα Δ.Σ. των ΣΤ΄, Ζ΄, Η΄, Υπαίθρου και Λαγκαδά Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...