Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Προκήρυξη Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και εκλογών Δ.Σ. και αντιπροσώπων Συλλόγου

 Αμπελόκηποι,  28/12/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ζ’  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης εκλέχτηκε από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 6 Ιουνίου 2019. Με δεδομένο ότι το καταστατικό του Συλλόγου προβλέπει διετή θητεία του Δ.Σ., η θητεία του παρόντος Δ.Σ. έχει ήδη λήξει από τον Ιούνιο του 2021 και θα έπρεπε να έχει εκλεγεί νέο από τότε, πράγμα που δεν έγινε λόγω της πανδημίας και της αδυναμίας (και απαγόρευσης) πραγματοποίησης μαζικών διαδικασιών. Το Δ.Σ. λειτουργεί με παρατάσεις της θητείας του (όπως και όλων των αιρετών οργάνων) που αποφασίστηκαν από τα αρμόδια υπουργεία από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι (εφόσον δεν δοθεί και νέα παράταση) και το τέλος του 2021.

Συνεκτιμώντας την ανάγκη δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου με την διενέργεια απολογιστικής συνέλευσης και την εκλογή σε τακτικά διαστήματα των οργάνων του από τη μια και τον περιορισμό των κινδύνων από την πανδημία την άνοιξη (χωρίς βέβαια και πάλι να παραβλέπουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας), το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Τετάρτη 23/3/2022 και εξ αναβολής λόγω μη απαρτίας

την Τρίτη 29 Μαρτίου, 6μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58),

καθώς και εκλογή του Δ.Σ. του Συλλόγου με βάση το καταστατικό μας την επόμενη μέρα,

Τετάρτη 30 Μάρτη 2022, 12.30-7.00μ.μ., στον ίδιο χώρο.

Σημειώνουμε ότι η πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης σε απογευματινή ώρα οφείλεται στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αρνείται να παραχωρήσει άδεια για την διενέργεια Συνελεύσεων, Εκλογών και γενικά των δημοκρατικών συνδικαλιστικών διαδικασιών.

Σημειώνουμε επίσης ότι την ίδια ημέρα (30/3) θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ε.Δ.Ο.Θ.-Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ (εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί πριν τον Ιούνιο του 2022) καθώς και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε., εφόσον πάρει σχετική απόφαση αλλαγής της ημερομηνίας εκλογών το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Η αναλυτική ημερήσια διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης θα αποσταλεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Η πρόεδρος                   Ο γεν. γραμματέας

 

  Δέσποινα Σαββίδου             Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...