Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Απαιτούμε το άνοιγμα του Νοσοκομείου Λοιμωδών και τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας

 


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ 
ΤΗΝ 
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
ΤΟΥ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
"ΛΟΙΜΩΔΩΝ" 


Το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης συνυπογράφει το ψήφισμα του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης για το άνοιγμα του νοσοκομείου «Λοιμωδών» στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση (Κυριακή 5 Δεκέμβρη, 12μεσημ., μπροστά στο «Λοιμωδών») για να ζητήσουμε για άλλη μια φορά μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας κι ανάμεσά τους το άνοιγμα του Νοσοκομείου «Λοιμωδών», όπως και του «Παναγία» και των άλλων δομών υγείας, που έκλεισε το 2013 ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης (και δεν άνοιξε ούτε η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε η σημερινή της ΝΔ) καθώς και μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΛΟΙΜΩΔΩΝ"

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων-Λοιμωδών. Από το 2013 σταμάτησε η λειτουργία του με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Απαιτούμε να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» τώρα! Στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

 Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη. Οι Μονάδες Εντατικής  Θεραπείας έχουν ξεπεράσει τα όρια της πληρότητας, άνθρωποι διασωληνώνονται σε ακατάλληλους χώρους (χειρουργεία, θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες), ασθενείς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών με συνέπεια να κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές.

Ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε χώρους covid έτσι οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας βρίσκουν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος υγείας κλειστές και παραιτούνται από κάθε ιατρική φροντίδα , ακόμα και από την φαρμακευτική αγωγή τους. Μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν βρίσκουν περίθαλψη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που εκμεταλλευόμενος την πανδημία αυξάνει τα κέρδη του.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας περιμένοντας αύξηση των νοσηλειών -όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης αλλά και λόγω της απόλυτης έλλειψης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα βοηθούσαν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Επιμένουμε! Δεν θα σταματήσουμε!

Καλούμε τους κατοίκους της γειτονιάς της Τούμπας να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει το άνοιγμα του νοσοκομείου.

Καλούμε συλλόγους, σωματεία και φορείς, καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης να στηρίξει δυναμικά αυτήν την προσπάθεια.

Για κάποιους η ζωή κοστίζει. Για μας η ζωή αξίζει!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________________________________________

 

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Η πρόεδρος                   Ο γεν. γραμματέας

 

  Δέσποινα Σαββίδου             Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινητοποιήσεις για ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους/ες – Πέμπτη 20/1, 12.30μμ, Άγαλμα Βενιζέλου, με 2ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας

Όταν στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα νόσησαν από κορωνοϊό 140 εκπαιδευτικοί και το Υ.ΠΑΙ.Θ. προχώρησε στην πρόσλ...