Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Παρασκευή 5/10, 1.00μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου: Συγκέντρωση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και ενάντια στην αξιολόγηση




Αμπελόκηποι, 2/10/2018

              
              ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ, 1μ.μ.
στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Συνάδελφοι/ισσες
Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς με την εξαγγελία για 15.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ σε βάθος τριετίας! Αυτά όταν και για τη φετινή σχολική χρονιά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πραγματικά κενά και συνεχίζουν την εργασιακή περιπλάνηση τους ανά την Ελλάδα. Όταν συνεχίζουν να στερούνται των ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Και βέβαια η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις που θα δεσμεύουν την ίδια ή την οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση για τους παραπάνω διορισμούς. Τέλος το υπουργείο δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και διορισμών). Διαφαίνεται ο στόχος του υπουργείου για «νέο» τρόπο πρόσληψης με βάση το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε., που θα υποβαθμίζει την προϋπηρεσία και το πτυχίο.

Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του Νόμου 4547/2018 για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων  με την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και τη στελέχωση των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Αυτοαξιολόγηση που θα κατηγοριοποιήσει τις σχολικές μονάδες και θα σημαίνει αποδοχή από μεριάς εκπαιδευτικών της «κουλτούρας αξιολόγησης», για να δεχτούν στη συνέχεια και την ατομική τους αξιολόγηση. Η εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της και τη λειτουργία της σαν μια επιχείρηση, όπως προτείνει ο ΟΟΣΑ και η Ε.Ε.

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για να ανατρέψουμε το Ν. 4547/2018 στην πράξη οργανώνοντας την Απεργία –Αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία (αξιολόγηση στελεχών και προγραμματισμό – αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας).

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις περσινές μαζικές κινητοποιήσεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών να παλέψουμε για:
·         ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
·         ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
·         ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
·         ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
·          ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 15% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
·         ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που οργανώνουν εκπαιδευτικά σωματεία και συλλογικότητες των αναπληρωτών/αδιόριστων εκπαιδευτικών της πόλης και κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις  2 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος)

ΟΛΟΙ/ΕΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1.00μ.μ.,
στο Άγαλμα Βενιζέλου

Για το Δ.Σ.
   Η πρόεδρος                                         Ο γεν. γραμματέας                                            

              Σοφία Καρασαρλίδου                                        Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...