Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – ΟΧΙ στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 10/2, 1μμ, άγ. Βενιζέλου


Αμπελόκηποι,
 8/2/2021


Συνάδελφοι/ισσες,

Εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υ.ΠΑΙ.Θ., αρνούνται να ικανοποιήσουν και το παραμικρό ακόμη αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ τα σχολεία ανοιγοκλείνουν σαν ακορντεόν, τα Πανεπιστήμια έχουν κλείσει επ’ αόριστον και τα μορφωτικά δικαιώματα παιδιών και νεολαίας, τα εργασιακά των εκπαιδευτικών έχουν μπει στην “κλίνη του Προκρούστη”.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου επιδιώκουν να ψηφίσουν στη Βουλή το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει φοιτητές, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, καθώς θέτει νέους φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών του λαού στα ΑΕΙ, θεσμοθετεί την πανεπιστημιακή αστυνομία, οδηγεί στο κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών κ.ά. Η κυβέρνηση που δεν διαθέτει ούτε 1ευρώ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και την Παιδεία, αδιαφορεί για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και των 3 βαθμίδων, αλλά την ίδια ώρα βρίσκει 30εκατ. ευρώ για να προσλάβει 1.030 αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια!

Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ενώ έχει ανακοινωθεί η κατάθεση στη Βουλή μέσα στον Φλεβάρη  νομοσχεδίου για τα κριτήρια αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη καθώς και για την λεγόμενη αυτονομία της σχολικής μονάδας. Με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το λεγόμενο αγγλοσαξονικό μοντέλο αξιολόγησης, το οποίο όπου έχει εφαρμοστεί φέρνει κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών, συνεχίζεται η προσπάθεια δόμησης ενός αντιδραστικού, αναχρονιστικού και απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες της αγοράς εκπαιδευτικού συστήματος.

Συνάδελφοι/ισσες,

Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική αλλά και την όξυνση της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, φοιτητών-μαθητών-εκπαιδευτικών που θα γίνει ο κυματοθραύστης στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα και την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης ενώ ταυτόχρονα θα βάλουμε φραγμό στην αξιολόγηση και θα διεκδικήσουμε παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο!

Ο Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης στηρίζει  τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και οι Ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλονίκη

την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 1μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

κηρύσσοντας μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας και ζητώντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

                                     Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ. Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

                                     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...