Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δεν συμμετέχουμε, ακυρώνουμε στην πράξη την αξιολόγηση – ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης!

 


Αμπελόκηποι,  9/2/2021

          

          Συνάδελφοι/ισσες,

Το υπουργείο Παιδείας καταφεύγει για άλλη μια φορά στα πιο ακραία μέτρα για την επιβολή της κακόφημης αξιολόγησης. Παρά τη συνολική καταδίκη της επιλογής του, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στην νέα έξαρση της πανδημίας, με ταχύρυθμες διαδικασίες επιδιώκει την έναρξη της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, με πρώτο βήμα τις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και στελεχών του Ι.Ε.Π., με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σχετικά με την εφαρμογή του "Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων". Ειδικότερα στην περιοχή μας και την Κεντρική Μακεδονίας καλούνται οι διευθυντ(ρι)ες και οι προϊσταμενοι/νες των Νηπιαγωγείων να συμμετάσχουν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 6μ.μ., εκτός εργασιακού ωραρίου δηλ. και χωρίς κανένα δικαίωμα πραγματικής συμμετοχής, με κλειστά μικρόφωνα!!!

Στη συνέχεια δε, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα των σχολείων, ζητά από τους/τις διευθυντ(ρι)ες των σχολικών μονάδων να συγκαλέσουν σε «ειδική συνεδρίαση» τους Συλλόγους Διδασκόντων, ώστε να καθορίσουν τις ομάδες εργασίας και να προχωρήσουν στην εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξωτερική και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υποχρηματοδότηση ή και το κλείσιμό τους, τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι/ισσες,

Έχοντας πλήρη γνώση των αντιεκπαιδευτικών στοχεύσεων του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης καλούμε τους/τις διευθυντ(ρι)ες και προϊσταμένους/νες των σχολικών μας μονάδων να μη συμμετάσχουν και να μη νομιμοποιήσουν με τη παρουσία τους τις ενημερωτικές αυτές συναντήσεις. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, αντιθέτως όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, η συμμετοχή θεωρείται απλά «απαραίτητη», για την υλοποίηση των υπουργικών σχεδίων. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε μια επιμορφωτική/ενημερωτική διαδικασία  που πραγματοποιείται εκτός εργασιακού ωραρίου; Κανένας/μία να μη συνδεθεί ούτε στο πρώτο μισάωρο, καθώς οποιαδήποτε σύνδεση στον σύνδεσμο προσμετράται ως συμμετοχή και άρα αποδοχή των ενεργειών του υπουργείου.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων του Συλλόγου μας, να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. (και με επανειλημμένες αποφάσεις του ο Σύλλογός μας) και να ακυρώσουμε στην πράξη και αυτή τη νέα προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης.

Πέραν δε του ενημερωτικού υλικού του Συλλόγου μας ( Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης: ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση/αυτοξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού - Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις την Πέμπτη 4/2, 12μεσ., Άγαλμα Βενιζέλου (zsepethess.blogspot.com) ) και της ΔΟΕ ( Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης: Ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων (zsepethess.blogspot.com) ), το οποίο έχει αποσταλεί στα σχολεία, το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης

·      Θα πραγματοποιήσει επισκέψεις ενημέρωσης στα σχολεία (λαμβάνοντας ασφαλώς όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας)

 

·      Οργανώνει 3 ενημερωτικές συσκέψεις με τηλεδιάσκεψη και θέμα την αξιολόγηση

-την Παρασκευή 12/2/21, 6.30μ.μ., για τους/τις εκπαιδευτικούς των Δ.Σ. και Νηπ/γείων Αμπελοκήπων και Μενεμένης

-τη Δευτέρα 15/2/21, 6.30μ.μ., για τους/τις εκπαιδευτικούς των Δ.Σ. και Νηπ/γείων Σταυρούπολης

-την Τετάρτη 17/2/21, 6.30μ.μ., για τους/τις διευθυντ(ρι)ες και προϊσταμένους/νες όλων των Δ.Σ. και Νηπ/γείων

(τα link θα σταλούν στις επόμενες μέρες)

·      Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων

 -να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο Δ.Σ. την δήλωση συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

-να ενημερώσουν το Δ.Σ. για κάθε άσκηση πίεσης και προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης, κόντρα στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του σχολείου

·      Καλεί τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη για τον καθορισμό κοινών βημάτων και δράσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης και ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, την Πέμπτη 18/2, 6.30μ.μ. (το link θα σταλεί στις επόμενες μέρες)

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

                                  Η πρόεδρος                       Ο γεν. γραμματέας     

    

                                   Δέσποινα Σαββίδου               Ηλίας Σμήλιος         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...