Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση // Έκτακτη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου, την Πέμπτη 14/10, 7.00μ.μ., στον στεγασμένο αύλειο χώρο του 3ου Δ.Σ. Αμπελοκήπων

    


Αμπελόκηποι,  12/10/2021

  

Συνάδελφοι/ισσες,

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Συλλόγου μας που σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% συμμετείχαν στην 24ωρη Απεργία, όπως και οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού μελών του Σωματείου μας , με το πανό μας! Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές εκπαιδευτικοί (αλλά και γονείς, μαθητές κ.ά.) στείλαμε καθαρό μήνυμα για την περήφανη, αταλάντευτη και μαχητική στάση μας ενάντια στην αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, την διάλυση του δημόσιου σχολείου και ιδιωτικοποίηση που ρίχνει τα βάρη των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και του λαού.

Καλούμε, όπως και η ΔΟΕ, τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε συνεδρίαση και οποιαδήποτε δράση σχετική με την αξιολόγηση αυτή την εβδομάδα, κανένας/μιά διευθυντής/ντρια ή προϊσταμένη να μην καλέσει συνεδρίαση και τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν. Υπενθυμίζουμε και εδώ ότι η Απεργία-Αποχή του 95% των εκπαιδευτικών συνεχίζει να ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης του Εφετείου και αμέσως μετά θα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις και δράσεις από την Ομοσπονδία και τον Σύλλογο για την συνέχιση της απόκρουσης της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. 

Καλούμε (ενόψει και της Ολομέλειας των Προέδρων της Δ.Ο.Ε. στις 23/10) Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Πέμπτη 14 Οκτώβρη 7.00μ.μ., στον στεγασμένο αύλειο χώρο του 3ου Δ.Σ. Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), η οποία σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών/γυμναστήριο του σχολείου. Αποτελεί απόλυτη ανάγκη να συζητήσουμε για την διαμορφωθείσα  κατάσταση, να ενημερωθούμε για τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και να συναποφασίσουμε τα κοινά ενωτικά αγωνιστικά βήματα της επόμενης περιόδου που δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή της αξιολόγησης αλλά και του Ν.4823/21 (νόμος Κεραμέως) και συνολικά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής).

Σημ.: Η Συνέλευση στις 14/10, με βάση το καταστατικό του Συλλόγου, θεωρείται εξ αναβολής λόγω μη απαρτίας της πρώτης στις 13/10/21, στον ίδιο χώρο και ώρα.

 


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για το Δημόσιο Σχολείο,

τις Κοινωνικές Ανάγκες, τα Εργασιακά και Δημοκρατικά Δικαιώματα!

 




Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Η πρόεδρος                   Ο γεν. γραμματέας

 

  Δέσποινα Σαββίδου             Ηλίας Σμήλιος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...