Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ζ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (18/10/2021 – Εξ αναβολής)


Αμπελόκηποι,
 18/10/2021

    

Η Γενική Συνέλευση του Ζ’  Σ.Ε.Π.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα και τον Σύλλογό μας ειδικότερα, που σπάζοντας τις απειλές και την τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ συμμετείχαν με συντριπτικά ποσοστά (80%) στην απεργία της Δευτέρας 11/10, όπως άλλωστε έκαναν (και κάνουν) και με την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και όλη τη χώρα αλλά και τους/τις συναδέλφους/ισσες του Συλλόγου μας ειδικότερα, που συνενώθηκαν με γονείς, μαθητές, φοιτητές και κάθε πολίτη στα ογκωδέστερα και πιο μαχητικά  πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Τα πανεκπαιδευτικά ποτάμια που πλημύρισαν την Δευτέρα 11/10 όλες τις πόλεις όλης της χώρας έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας και νίκης. Δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι τις απεργίες τις αποφασίζουν οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και όχι οι κυβερνήσεις και τα δικαστήρια. Έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο τη θέληση χιλιάδων εκπαιδευτικών όχι μόνο απέναντι στον απαράδεκτο νόμο της Κεραμέως για την «αξιολόγηση», αλλά και ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Βροντοφώναξαν προς κάθε κατεύθυνση πως το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, εμείς με τους πολύμορφους αγώνες μας δεν θα τ’ αφήσουμε να ρθει!

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου αρνούμενοι να γίνουμε οι σκυμμένοι άνθρωποι που δίχως συνδικάτα θα είμαστε έρμαια των αναγκών της αγοράς και των σχετικών  προϊσταμένων τους, θεωρούμε ότι τώρα πρέπει να υπάρχει αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων! Ενωτικά, μαχητικά, συσπειρωμένοι στα σωματεία και την Ομοσπονδία πρέπει να παλέψουμε και να αντισταθούμε.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θέλουν να τσακίσουν την απεργία των εκπαιδευτικών, να γυρίσουν το συνδικαλιστικό και το εργατικό κίνημα δεκαετίες πίσω, όταν κάθε απεργία ήταν παράνομη. Έχουν καταργήσει στην πράξη το εργατικό δίκαιο και το Σύνταγμα που αναγνωρίζει και προστατεύει το δικαίωμα στην απεργία!! Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, κάθε κινητοποίηση θα βαπτίζεται «πολιτική απεργία» θα σέρνεται στα δικαστήρια και με βάση τον ν. Χατζηδάκη θα βγαίνει παράνομη και καταχρηστική!!!  

Ειδικότερα:

1. Το Εφετείο αποφάσισε για την Απεργία-Αποχή ότι:   

-  Είναι παράνομη διότι δεν υπήρξε προσφυγή στον ΟΕΔΜ  για να γίνει δημόσιος διάλογος δηλ την προβλεπόμενη από τον Νόμο Χατζηδάκη απεύθυνση στον διαμεσολαβητή των 3 συνδικαλιστικών οργανώσεων  (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ), ενώ έκρινε αναρμόδια τα Δ.Σ. των ομοσπονδιών να προκηρύξουν την Απεργία-Αποχή θεωρώντας αρμόδια τη Γενική Συνέλευση του κλάδου

- Απέρριψε το αίτημα της υπουργού για καταχρηστικότητα της απεργίας και αυτό έχει μια εξαιρετικά σοβαρή-θετική πλευρά: Αναγνωρίζει ως δίκαια την ΑΠΕΡΓΙΑ και το περιεχόμενο και τις διεκδικήσεις της νόμιμες και είναι δυνατόν να υλοποιηθούν!

- Απέρριψε την υποχρέωση να παρέχει προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε στην πρωτόδικη απόφαση

-Το εφετείο επιδικάζει 3000 ευρώ πρόστιμο που αφορά αποκλειστικά τις Ομοσπονδίες και μόνο σε περίπτωση που καλέσουν σε συνέχεια της ήδη προκηρυγμένης απεργίας Σε καμιά περίπτωση το πρόστιμο δεν αφορά τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε συνέχεια της απεργίας αυτής.

2. Τα παραπάνω στοιχεία της απόφασης δίνουν καθαρά τη δυνατότητα της συνέχισης της απεργίας και ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ (αν είναι αναγκαίο και με  ικανοποίηση των προϋποθέσεων που θέτει ο δικαστής)

Με απόφασή της σημερινής Συνέλευσης δηλώνουμε την πρόθεσή μας για προκήρυξη Απεργίας-Αποχής από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία-αποχή όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε. ή μέσα από τον συντονισμό ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

3.            Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην γίνουν πουθενά Ειδικές Συνεδριάσεις για να καταρτιστούνν η αποτίμηση 2020-21 και να σχηματίσουν ομάδες εργασίας και σχέδια δράσεων 21-22

Ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης κηρύσσει στάσεις εργασίας, από τις 13.15 έως τις 14.00 από την Τρίτη 19/10 έως και την Παρασκευή 22/10 ώστε να αξιοποιηθούν σε περίπτωση που σε κάποια σχολική μονάδα συγκληθεί Σύλλογος Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση.

(Η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί άμεσα στην Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης για την προκήρυξη των στάσεων)

Σημειώνουμε ότι καμιά συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.

Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει πανελλαδικά στάσεις εργασίας

 

4.            Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση με απεργία μαζί με τους υγειονομικούς στις 21Οκτώβρη

 

5.            Συγκρότηση Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα του Συλλόγου που θα συμβάλλει στη μάχη κατά της αξιολόγησης και την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων

 

6.            Προχωράμε σε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης των γονιών σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες της αξιολόγησης και του Ν.4823, με πανό στα σχολεία, νέο γράμμα του Συλλόγου μας προς τους γονείς, συμμετοχή σε συνελεύσεις γονέων, εκδήλωση-προβολή ταινίας για την αξιολόγηση, ανοιχτές συγκεντρώσεις στις πλατείες Επταλόφου και Α. Ηλιούπολης κ.ά.

 

7.            Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας διότι τις τελευταίες ημέρες προωθεί ένα σχέδιο ριζικών συμπτύξεων τμημάτων πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή που απαιτείται η μείωση των μαθητών/τμήμα , όπως επιβάλλει η πανδημία, το ΥΠΑΙΘ αυξάνει τον αριθμό. Καλούμε τους συναδέλφους, μόλις πληροφορηθούν τέτοια ενέργεια από την πλευρά της Διεύθυνσης να ενημερώνουν αμέσως το Δ.Σ. για να προχωρήσουμε σε μαζική κινητοποίηση μαζί με το γονεϊκό κίνημα.

 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς συνεχίζεται! Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα!

Δίνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ έναν δίκαιο αγώνα για την δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!!

Ψηλά το κεφάλι δάσκαλοι και δασκάλες!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !


(Αντίγραφο από τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης)

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Η πρόεδρος                   Ο γεν. γραμματέας

 

  Δέσποινα Σαββίδου             Ηλίας Σμήλιος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...