Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ημερήσια Διάταξη Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 29-30 Μαρτίου 2022



Αμπελόκηποι,  12/3/2022


Συνάδελφοι/ισσες,


Με βάση την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου (α.π.65/28-12-2021 - βλ. Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης: Προκήρυξη Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και εκλογών Δ.Σ. και αντιπροσώπων Συλλόγου (zsepethess.blogspot.com)) η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στις 6:00μ.μ., στο 3ο Δημ. Σχολείο Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58) ενώ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο ΕΔΟΘ-Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 30 Μαρτίου από τις 12:30 έως 19:00.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1.  Εκλογή προεδρείου της Εκλογοαπολογιστικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

2.  Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

3. Απολογισμός πεπραγμένων  του απερχόμενου Δ.Σ. και ενημέρωση για την τρέχουσα εκπαιδευτική και κοινωνική συγκυρία από την πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου.

4. Οικονομικός απολογισμός. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού.

 5. Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. του Συλλόγου και τοποθετήσεις των μελών του Συλλόγου μας για το απερχόμενο Δ.Σ., επί της   εκπαιδευτικής και κοινωνικής συγκυρίας (αξιολόγηση σχολικής μονάδας, εξετάσεις τύπου PISA, ωράριο νηπιαγωγών, διορισμοί, ακρίβεια, αυξήσεις μισθών, πόλεμος κ.ά.).

6. Έγκριση πεπραγμένων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

7. Ψήφιση προτάσεων για τον Σύλλογο.

8. Ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Σ. του Συλλόγου καθώς και εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. (30/3)

Σημειώνουμε ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί απόγευμα λόγω της στάσης της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. να μην χορηγεί άδεια από την εργασία για την πραγματοποίηση των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων και την άσκηση των εκλογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Μέλη του Συλλόγου μας είναι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται  στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Αμπελοκήπων, της Σταυρούπολης και της Μενεμένης, είτε έχουν οργανική θέση σε αυτά (οπότε τους έχει κρατηθεί η ετήσια συνδρομή των 32 ευρώ) είτε είναι αποσπασμένοι/ες ή αναπληρωτ(ρι)ες σε σχολεία των παραπάνω περιοχών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι αποσπασμένοι/ες και οι αναπληρωτ(ρι)ες για να συμμετέχουν στη Γ.Σ. θα πρέπει:

α) οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ να εγγραφούν πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή τους (κάνοντας ταυτόχρονα αίτηση διαγραφής από τον Σύλλογο που προέρχονται)

β) οι αποσπασμένοι εντός ΠΥΣΠΕ να κάνουν μόνο αίτηση εγγραφής

γ) οι αναπληρωτ(ρι)ες να κάνουν αίτηση εγγραφής, πληρώνοντας συνδρομή μειωμένη στα 10 ευρώ

Εγγραφές θα γίνονται και τις ημέρες της Γ.Σ. και των εκλογών.

Κατάθεση ψηφοδελτίων μέχρι την Τετάρτη 23/3 στο: zsylpe@gmail.com

Συνάδελφοι/ισσες,

Η όξυνση της επίθεσης στην δημόσια εκπαίδευση, το καθολικό μορφωτικό δικαίωμα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και η συνολικότερη επίθεση –πότε με τα μνημόνια, πότε με αφορμή την πανδημία, πότε τον πόλεμο– στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, απαιτούν τη συσπείρωση όλων των εργαζόμενων στα σωματεία τους και την οργάνωση μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των αναγκαίων αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Είναι γι’ αυτό επιτακτική ανάγκη, αλλά και υποχρέωση όλων η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του και τις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Η πρόεδρος                   Ο γεν. γραμματέας

 

  Δέσποινα Σαββίδου             Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατακρήμνιση των εξετάσεων «PISA». Μεγάλη ήττα Κεραμέως με 78,1 % αποχή από τις εξετάσεις στα σχολεία του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε.

  Αμπελόκηποι, 19 /5/2022 Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή του Συλλόγου μας η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πα...